• Inici
  • Projecte
  • App "Lifebud"
  • Contacte

Pluja d'idees sobre com fer l'aplicació

Una vegada acotat l’àmbit en el que volem treballar i escollida una idea per fer-ho, realitzem una  pluja d’idees d’on surten dos idees bones:

L’ús del propi interface de l’aplicació on l’usuari prem un botó a la mateixa pantalla (També s’havia pensat en activar el protocol d’emergència amb un patró de desbloqueig)

L’ús de el software amb la mateixa idea, però activant el protocol d’emergència mitjançant un botó físic, que la persona porta penjat al coll, o en forma de polsera.

Podríem dir que el software de la nostre aplicació serà fàcil d’utilitzar de a cara els usuaris (Nomes l’usuari utilitzarà la pròpia interface de l’aplicació si nomes contracta el servei de Aplicació mes Callcentre). Principalment, ha de tractar incidències de persones amb malalties i problemes de mobilitat (Persones de 3ª edat). 

"Lifebud":

Desprès de tenir una idea definida, vàrem decidir posar-li un nom a l’aplicació. Desprès de fer una pluja d’idees, pensem que la nostre aplicació pot arribar a salvar vides (En angles Lifeboat), i decidim donar-li un toc personal dient-li “Lifebud”, bud del verb intransitiu en angles brotar, créixer referint-se a una planta, el que nosaltres volem arribar a dir, es que la vida torna a créixer, té una altre oportunitat gracies a l’aplicació de no quedar-se sense florir.

Característiques tècniques de l'aplicació:

Imagen
rRequeriments del telèfon:

- GPS

- Bluetooth

- Internet mòbil (2G mínim)

- Cobertura mòbil

- Bateria de llarga durada

El telèfon ideal que compleix tots aquests requisits és l’smartphone.

Operativa del sistema (En el cas del botó extern que activa el protocol):

-Sistema d'auto-encesa (Just quan es prem el botó)

-Missatge amb la localització GPS al call centre (Dos segons desprès de prémer el botó)

-Trucada (Just desprès d’enviar el missatge)

-Trucada en curs (pantalla groga)

-Trucada establerta (pantalla blava)

-Trucada no contestada (pantalla vermella)
.
Imagen
Dades que cal enviar: 

-Número de telèfon (S’envia automàticament amb el SMS amb la ubicació) 

-Ubicació GPS (Coordenades enviades mitjançant SMS)


Requeriments de cobertura:

-Si no n'hi cobertura mòbil, o el GPS no està activat, el mòbil alertarà a l’usuari (Melodia/Vibració)

Botó d'emergencia:

Per tal de garantir un bon funcionament de la nostre aplicació, és necessari el botó que activa el protocol d’emergència. Aquest, el fabricarem amb una placa Arduino Nano, on afegirem un mòdul bluetooth de comunicació, un polsador (Botó amb un led que s’il·lumini al mantenir-lo polsat durant dos segons), un vibrador (Amb el qual alertarem a l’usuari que el protocol s’ha activat) i un porta piles (El qual portarà una pila de 12 volts que servirà de font d’alimentació per a la placa Arduino). Posteriorment, amb el hardware d’Arduino, fabricarem una carcassa de plàstic mitjançant una impressora 3D. Aquest botó, tindrà unes mides aproximades de 8cm de llarg, 6cm d’ample i 2cm de profunditat.

Powered by
✕